jacob crackers

By: Aish Aaliyah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 18-Jan-2010 00:53 Email | Share | | Bookmark
Sneak Peak Of Cinderella Love Story

 
 
 
View all 21 photos...

Venue : Kellie's Castle
Date : 25 Dec 2009 (after the reception)

Sum outdoor pics taken by Amin (my cousz) using his Nokia N-series. Nice pic..x pecah walaupun cuma guna hp jer..ni yang buat aku berkobar-kobar nak ada Nokia N-series..Mr Amri please take note..I want Nokia N-series for my birthday (x tunggu birthday pun x pe ....) Outdoor ni kat Kellie's castle, Ipoh Perak. Actually this was my idea. Ikut our official photographer, En Faizal, dia cadangkan outdoor kat gunung helang (tah aku pun x tau kat mana) but tempat tu memang orang selalu shoot pic kawin. Verrry da boring laaaa ...bila bukak friendster or facebook kawin orang..same place, same pose... So aku nak outdoor kat Kellie's Castle gakkkk..
Untuk buat shoot kat sini kena bayar RM 30 (aku x sure la...sbb Amri yg bayar..but comfirm x lebih RM50...Pay at entrance). Dulu aku dengar kena bayar ratus-ratus..tp skrg under pentadbiran baru dah jadi affordable price. Time tengah seronok shoot tu, orang Kellie's Castle buat Congratulation Annoucement to us (siap mention full name lagi)...aiyooo banyak malu woooo ... Aku n Amri rasa mcm model pulak sebab attract ramai orang. Malu jugak kami nak berposing.. Amri dgn uniform, aku plak dengan wedding gown yg susah nak jalan. Talking bout my wedding gown..hmmm aku bukan nak angkat bakul la...tp gown ni memang tarik perhatian budak-budak (GOWN SAHAJA YER..BUKAK ORANG YG PAKAI GOWN TUHH)...time reception kat dewan..kids (gals n boys) asyik keliling aku.. Yap, I understand why...sebab masa kecik-kecik dulu memang all of us dream nak kawin pakai gown kembang macam Cinderella..but as we grow up, we realize banyak lagi fesyen baju pengantin yang cantik. But for me...I never give up my childhood dream (walaupun baju ni buat aku merana nak jalan )
After habis shoot at outdoor, kami balik rumah..my family bising-bising sebab buat outdoor kat Kellie's Castle.. They said tempat tu keras. Aku and Amri cuak jugak ...but nasib baik kami pegi betiga, balik pun bertiga jer (aku, Amri n Amin). Kalau ada yang ikut balik jadi berempat...naya aku...



Quote:
Prince Charming N Princess Cinderella



Quote:
Do we need to do this pose?!!!



Quote:
I need Amri's hand to walk..gown ni mmg susah nak jalan



Quote:
Classic



Quote:
Creepy...wondering what can come out from dat door



Quote:
I luvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv u Baby



Quote:
"By awat badan by bau busuk"



Quote:
How many pose we can do using this window



Quote:
Kenapa aku pendek sangat..ni pun dah pakai high heels



Quote:
visitor from Singapore...snap pic dgn kami mcm kami model



Quote:
Susah rupanya nak buat pura-pura candid



Quote:
amri with his sword n me..with my veil





Quote:
apalagi yg x kena



Quote:
looking sumwhere else



Quote:
Amri merungut seluar ketat..hahaha...



Quote:
Sunset at kellie's castle


Friday, 1-Jan-2010 02:53 Email | Share | | Bookmark
Honey Money Moon:New Year in Cameron Highland

 
 
 
View all 54 photos...

This year we celebrating new year in Cameron Highland (coz Amri tak pernah sampai lagi). Not a nice place for persons like us yang suka entertainment...and siang tak sejuk langsung. Aku siap boleh pakai skirt pendek lagi. Actually tak banyak tempat pun kami pegi, coz pegi balik hari. But, aku terpaksa pegi 2 strawberry farm, sebab ada sorang mamat tu nak jugak petik strawberry sendiri . I want to call this trip as honeymoon but for Amri this is not consider as honeymoon coz it was too short. So Mr Amri please take note..I really looking foward for my real honeymoon as you promised.



Quote:
Malaysia Nicole Richie in da car



Quote:
Mr Amri sesat



Quote:
Breakfast + lunch = Brunch (according to Wany)



Quote:
Chekchi la kak ima ni!!!



Quote:
candid by Amri



Quote:
My hubby reading the map





Quote:
Here we are in Cameron Highland



Quote:
actually x la sejuk sangat..





Quote:
Newly Wed



Quote:
Tea shop



Quote:
My lovely turtle B



Quote:
strawberry farm



Quote:
me with munga



Quote:
showing my new heels



Quote:
strawberry celup coklat RM 5-2 cucuk



Quote:
me with big strawberry



Quote:
topi strawberry....budak kecik jer yg pakai topi ni



Quote:
Pink flower



Quote:
ohhhh my baby



Quote:
pepatah baru...macam apes dapat bunga



Quote:
Amri macam budak sekolah yg nerd n baik..this definately not my Amri



Quote:
smile darling smile



Quote:
yap..I m showing my new ring



Quote:
OUCHH..cactus



Quote:
2nd strawberry fram



Quote:
strawberry plucking



Quote:
strawberry monster



Quote:
hasil kutipan strawberry - 20kg for RM 20 (pay at entrance)



Quote:
I kissing my husband k..not bitting him



Quote:
Nite @ chocolate factory..x sempat mkn food kat sini..mcm sedap tp perut dah sakit




Sunday, 27-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
1 Perjalanan Yang Panjang:Wedding @ TLDM Lumut (Sneak Peak)

 
 
 
View all 8 photos...
Location : TLDM Lumut
Events : wedding reception
Note : I m still in progress of collecting the pics from family so nothing much to story...But thanks to my family in law for this big wedding reception.
So here are the sneak peak of my wedding at Lumut (Amri's side).


Quote:
Pelamin hijau



Quote:
Bride n Bridegroom in green



Quote:
Senyum tak jadi sbb tooo nervous



Quote:
Mr Turtle B



Quote:
Mrs Darling Turtle B



Quote:
Tokey lombong kampar @ ah long Kulim @ brother of the bride


Saturday, 26-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
1 Perjalanan Yang Panjang: Wedding @ Kampar

 
 
 
View all 60 photos...
Venue: Dewan MDKS, Kampar
Event: Wedding Reception

Note : It was not a perfect big wedding but, for me it already good enough. For those who came but, can't see me I really apologize ...we have probleam with sword barrel men . 3 of them lost in Bota (I think laa)..so we postponed the ceremony to 3 pm.

After 8 years in love with this man..at the end he officially mine . When I look back, 8 years is quite a long period...banyak benda yang aku and Amri dah lalui. Gaduh then baik..gaduh then baik..Macamana kami dapat bertahan for 8 years aku pun tak tahu. But,1 things why I choose this man is because he never leave me no matter what. When I was down and searching for a new strength..he always there. And when I lost in my ego and make mistakes, he never afraid to say I'm wrong. Thanks baby for love me as the way I'am . I luuuuuuuuuuuuv you B....


Quote:
Dewan Decoration by DH Andaman (services not bad laaa...I'm satisfied )



Quote:
Abah sambut tetamu and Fahmi curi tulang



Quote:
My Abah yang banyak contribute to this wedding (dari urusan borang nikah, wedding location, catering, pelamin pun....and yang paling penting Abah dah pilih lelaki terbaik untuk aku)



Quote:
Goodies



Quote:
Mama and Mak Andak with my cousins (eja n eka)



Quote:
Tok Akob with che Man



Quote:
My only brother..tak habis-habis dengan rantai mas celop



Quote:
my cousin Ashraf - pengapit bidan terjun ..orang bagi tisu suruh lap peluh pengantin, dia pegi lap peluh sendiri..



Quote:
my cousin Hafiz - habis kenduri, basuh pinggan



Quote:
pak su n acik



Quote:
my only sister @ the bridemaid...Nana Nonot



Quote:
Amin.. wolverine la konon



Quote:
the bride @ me



Quote:
Along, mama and wany with the bride



Quote:
family pak su



Quote:
the bridegroom



Quote:
sword barrel



Quote:
meniti bahagia



Quote:
selesai sudah sword barrel



Quote:
chubby



Quote:
My Mr Turtle B @ Captain Amri..yap I married to an army



Quote:
on the stage..jadi perhatian umum...aiyoooo rasa nak muntah



Quote:
Makan beradab



Quote:
wedding cake



Quote:
after outdoor



Quote:
pose megazine



Quote:
with Acik-my aunty yg muda selalu



Quote:
with Mak Ba-yang jaga makan pakai tido aku even aku dah jadi bini orang



Quote:
with Angah Pe'ah- every monday pesan mee kari



Quote:
the bride and the bridegroom



Quote:
wink wink



Quote:
pengantin udah penat



Quote:
candid



Quote:
my veil..love it



Quote:
tangga decorated by acik n mak su yani



Quote:
the bride and her veil



Quote:
Kissing



Quote:
ladybird cake contributed by nana



Quote:
I'm not dancing k...



Quote:
chubby me again



Quote:
seducing pose



Quote:
the bride n the bridegroom again



Quote:
acara buka hadiah



Quote:
batuk



Quote:
joking with Amri



Quote:
hasil kutipan


Friday, 25-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
1 Perjalanan yang Panjang:Hantaran For Amri

 
 
 
View all 8 photos...
Homemade hantaran..no tempah-tempah sebab aku kerja pun tak stable lagi. Actually bukan aku yang buat..aku just beli bunga and barang jer. Semua ni hasil kerja tangan Mama, Cik Siti and Cik Yah..kalau aku buat..alamat reben jadi tali rapia laaaaa


Quote:
Kasut Raksasa



Quote:
Shaver



Quote:
this suppose to be wallet n belt...but malu-malu nak display



Quote:
pottpuri + lilin



Quote:
aku tau Amri tak kan pakai benda ni



Quote:
Baju n seluar



Quote:
ni benda yang Amri paling suka



Quote:
from Acik


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net